Sănătatea Press Group recomandă:

x

Noutăţi:

Prof. dr. doc. Iulian Mincu s-a stins din viata

Potrivit unor informatii de ultima ora provenite de la surse din cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
mai mult...


Al 51-lea Congres al EASD - Stockholm

Al 51-lea Congres al EASD (European Foundation for the Study of Diabetes) va avea loc la Stockholm, în perioada 14-18 septembrie 2015.


mai mult...

Societatea Română de Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice (SRDNBM) lansează proiectul „Bursele EASD – Stockholm 2015”, susținut financiar de Compania farmaceutică Eli Lilly România”.

Acest proiect se adresează, în principal, medicilor tineri
mai mult...Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

CONTACT:

Str. Ion Movila nr. 5-7,
Bucuresti 2, 020475

Istoric

1921Prof. univ. dr. Nicolae Paulescu descoperă insulina.
1934Se înfiinţează la Spitalul Colţea 2 saloane de diabet în clinica prof. univ. dr. Ioan Nanu Muscel.
1939Prof. univ. dr. Ion Pavel iniţiază “Registrul de Diabet”.
1942Se înfiinţează la Spitalul Colţea Centrul Antidiabetic (al treilea din Europa).
1944Prof. univ. dr. Pavel publică monografia “Le Diabete”, prima de acest gen din ţară şi printre puţinele publicate în lume pentru care în 1946 primeşte premiul Academiei de Ştiinţă de la Paris.
1949Prof. univ. dr. Ion Pavel crează o clinică de nutriţie şi dietetică, ce se va transforma ulterior în clinica de diabet, iar centrul antidiabetic se mută de la Spitalul Colţea, la Spitalul Cantacuzino.
1967Se înfiinţează specialitatea de diabet, nutriţie şi boli metabolice în România, care în 1970 se regăseşte ca specialitate independentă în nomenclatorul de specialităţi al MS. Prima serie de specialişti îşi începe activitatea în 1976.